Ředkvička Daikon patří mezi naprosto nejlepší rostliny, z kterých lze vypěstovat microgreens. Výhonky ředkvičky jsou typické svou jemně štiplavou chutí, která je intenzivnější a čistší, než u dospělé rostliny. Můžete je použít ke zdokonalení svých pokrmů nebo jako přísadu do salátů, dipů a omáček.
Ředkvička je bohatá na vitamíny (A, B, C, E, K) a minerály (draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník, železo). Obsahuje enzymy podporující správné trávení a tvorbu žaludečních šťáv, detoxikuje organismus a díky zmíněné štiplavé chuti také uvolňuje dýchací cesty. Dlouhodobá konzumace výhonků ředkviček pomáhá předcházet kardiovaskulárním chorobám.
Chuť: jemně štiplavá
Vitamíny: A, B1, B2, C, E
Minerály: draslík, fosfor, hořčík, sodík, vápník, železo
Použití: ozdoba pokrmů, přísada do salátů, přísada do dipů a omáček, smoothie,…
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.