Hrášek je asi tou úplně nejvyhledávanější mikrozeleninou. Má nasládlou chuť identickou s chutí hrachových lusků a díky tomu ho milují i malé děti. Má řadu blahodárných účinků a je skvělou přísadou do pokrmů, omáček, polévek a k výrobě smoothie.
Z nutričního hlediska nám hrášek nabízí, jak bílkoviny, tak i kvalitní zdroj energie. Ve srovnání s dospělou rostlinou, jsou výhonky hrachu bohatší na vitamíny (A, B1, B2, B6, C a E) a minerály (draslík, fosfor, hořčík, křemík, mangan, sodík, zinek a železo). Obsažené antioxidanty napomáhají vyplavovat patogenní látky pryč z těla a posilují imunitu. Hráškové výhonky mají vysoký podíl vlákniny, jež je nezbytná ke správnému zažívání.
Chuť: nasládlá, hrachové lusky
Vitamíny: A, B1, B2, B6, C, E
Minerály: draslík, fosfor, hořčík, křemík, mangan, sodík, zinek, železo
Použití: ozdoba pokrmů, přísada do salátů, přísada omáček, smoothie,…
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.