Semínka červené řepy na microgreens
Červená řepa je jedním z nejzdravějších druhů zeleniny, přesto se jí většina lidí vyhýbá a v kulinářské úpravě ji zná pouze jako vzrostlou bulvu. Jaká to škoda, že se dosud nesetkali s jejími tmavě fialovými křupavými výhonky. Ty nám kromě blahodárných účinků na zdraví nabízí také svěží, lehce zemitou chuť, jež se skvěle hodí do řady pokrmů, salátů či smoothie.
Výhonky červené řepy v sobě ukrývají široké spektrum vitamínů, z nichž nejvýznamnější je obsah skupiny B a vitamínu C. Z minerálních látek je bohatá zejména na hořčík, draslík a železo, dále obsahuje flavonoidy a karotenoidy. Konzumace výhonků má pozitivní vliv na pokožku, zlepšuje imunitu a zažívání. Kromě toho detoxikuje organismus, je nízkokalorická, podporuje spalování tuků a právě proto ji můžete efektivně využít při hubnutí.
Tip pro pěstování červené řepy
Po vysetí semínek je ještě zasypejte tenkou vrstvou substrátu. Dočkáte se tak mnohem větší klíčivosti, než kdybyste je nechali přímo na povrchu, jako se to dělá u většiny semínek při pěstování microgreens.
Náročnost: těžká
Microgreens: 14 - 21 dní
Chuť: zemitá
Vitamíny: A, B1, B2, B3, B4, B5, B6
Minerály: hořčík, draslík, železo
Použití: ozdoba pokrmů, přísada do salátů, smoothie,…
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.